NN-Kullet 2022

(N) Nordlæningen's 

Inferno av Tamino

RAG n 03

NN Kullet Født:

12.03.2022


Kl 21.09


Stamtavle

CH (N) Nordlæningen's Ezzie Eureka

RAG n 


Litt om dette Kullet

30.01.22 Det er ca 1 uke siden jeg merket endring på Ezzie sine pupper.

12.03.22 Kom NN kullet til verden, det ble en liten jente på 92g. Så her blir det no vanskelig å skulle selge henne, da jeg så gjerne vil ha noe vidre etter Bahrain. Han er jo Oldefaren hennes, å det ligger 5 Generasjoner Nordlæningen's katter bak henne. Så mye tyder nok på at hun MÅ bli værende.

13.06.22 kl 19.16 da har jeg fått hjelp fra Nora til å finne et Ukrainske jente navn. Å det ble Nadija som betyr som betyr Håp.

15.03.22 Nå er nok melka kommet ordentlig i gang. For lille Nadija har lagt på seg 29g på et døun. Veldig bra.

02.04.22 Desverre virker det ikke som det er mye håp her, da Ezzie fikk løpetid så alt for raskt etter fødsel brydde hun seg lite om Nadija. Noe som resulterte i stangnering i vekst. Å nå er hun 3 uker å er gått ned i vekt. Jeg prøver å handmate henne, men det ser ut som hun selv har gitt opp. Det er en kamp hver gang hun skal ha mat. Jeg tror ikke dette går rette veien.

Erfaring så langt 04.04.22 Nadija reagerte på morsmelk erstatningen til Royal Canin, hun både spydde og fikk diare av den. Det tok ca 1 døgn før jeg forstå at det faktisk var melken hun ble syj av, å i løpet av det dynet ble hun ganske svak. Så komte jeg risvann, og ga henne det, et gikk litt tid så kom dette ut, men som avføring ikke spy, luktet egentlig rein ris. Men hun fikk dette ved neste måltid også, og den 2 April fikk jeg tak i Geitmelk, det var en kamp å få i henne også denne, jeg blandet i litt babygrøu laktose og glutenfri, i håp om at dette sammen med synbiotic ville hjelpe magen litt. Å i dag altså 4 april har det ikke vært noe spryt bæsj, å til alles forundring har hun nå også funnet tilbake til puppen. Men jeg kommer til å fortsette å fi henne mat hver 4 time en stund til. Må gå ned gradvis på det, slik at Ezzie kalrer å produserer nok melk.

04.04.22 I dag er vi forsiktige opptimister. Nadija er sprekere, å har lagt mye til puppen i dag. Hun får også Geitmelk på toppen. Ja går dette bra, var det virkelig rett navn til henne.

09.04.22 Nå er Nadija 4 uker, å det går utrolig nok veldig bra med henne, hun er begynnt å få pittelitt dun på kroppen. Hun er en mas sjur, som nesten hele tiden henger på armen.


10.04.22 I dag formiddag hadde vi en ny runde med slapphet, er usikker på grunn. Hun lå sammen med Mamman en stund før vi tok henne opp, og hun var slapp. Vet ikke om det er Mamman som gjør noe eller om det er annen grunn. Jeg satte hvertfall 4 - 5 ml væske i nakken hennes, gå henne noen dråper med druesukker vann, å hun kom seg ganske raskt, hadde henne også i åpent vindu for å få ekstra med frisk luft.

Vi bare krysser fingrene for at hun skal blir helt frisk og få lov å voske seg stor. Hun blir selvfølgelig værende her hos oss.


12.04.22 Det har nå gått fint i flere dager, å jeg syns det er helt fantastisk, er litt tungt på natts, for hun sover alltid på meg, eller i armkroken min. Har så absolutt fått baby i en alder av snart 51 år, hehehe. Er koselig men skulle selvfølgelig ønsket det ikke var slik, at hun var en helt vanlig pus som finn mat og stell fra Mamman sin.


17.06.22 I dag / i går ble planene endret, å vi bestemt oss for å selge Nadija til en flott familie i Bodø. Jeg tror 100% sikkert at Nadija får det best der, da hun er en sterk jente, som nok ser på seg selv som Alfa, å det vil hun etterhvert slite med å få være her i huset, for mange sterke katter. Det er litt vemodig, da jeg har brukt enormt mye tid på denne jente. Men hovedsaken er at hun får det fint.

10.09.22 I går 9 september ble Nadija kastrert, herlige jente, var og besøkte henne og det gikk bare fint med henne. I dag fikk jeg mldeing fra Jorunn og det gikk helt fint, fikk også et bilde som jeg legger i lag med di andre bilden under her.

12.01.23 I dag var jeg og besøkte Jorunn og Nadija. Alltid koselig å komme dit. Å jeg syns Nadija er blitt så utrolig vakker. Har lagt ut bilder av henne lenger ned i Galleriet.

Navn og farge

Født kl

Kjønn

Vekt

Eier

Halsbånd

Nordlæningen's Nadija av Inferno

21.09


92g

Jorunn Strand Bodø

Om fødselen:

Kl 15.45 fikk jeg en sånn følelse av at jeg burde komme meg til bobilen. Hun er altså født i bobilen. Så tenkt så gjort. Å kl 16.30 var jeg helt sikker fødselen var i gang. Men timene gikk, tok litt tid ( men var jo bare åpnings fase, så var ikke bekymret) Å ca kl 20.30 Startet Ezzie og presse aktivt, å kl 21.09 så lille pia verden... ( Eller hun kom til verden, enda noen dager til hun åpner øynene og faktsik ser verden.) Ezzie var veldig flink og ordnet alt selv, så nå er det bare å håpe at tiden fremover med den lille går fint.

Er en spennende tid fremover.

VÅR HISTORIE

Nordlæningen's Nadija av Inferno Født kl 21.09

12.03.22 Endelig er vente tiden over, å lille jenta er kommet til verden. Navn er jeg enda ikke sikker på. Men med tanke på alt det vonde som skjer i Ukraina, kunne jeg tenkt meg et Ukrainsk navn på N.

Navnet er nå bestemt, å det ble Nadija som betyr Håp på Ukraisnsk.

25.03.22 Endelig der var Nadija begynnt å åpne øynene. Ene øyet er nesten helt åpent. I morgen er nok begge kommet helt opp :) Desverre ser det ut som denne løpetiden til mamman vedvarer, som gjør at hun bryr seg litt got lite om Nadija. Å jeg syns hun legger for lite på seg, så fra i dag startet vi med støtte mating.

31.03.22 Nadija lille, går særdeles litt opp i vekt, å almentilsanden virker ikke på topp. Jeg er redd det ikke går veien dette. Morsmelk erstatningen får hun diare av. Å Ezzie bryr ser desverre ikke så mye om henne.  Veterinær finner ikke noe påfallende feil. Så vi må bare prøve, dette startet jo da Ezzie så alt for tidlig fikk løpetid og var mer opptatt av den enn Babyen sin. Så vi får krysse fingrene og håpe, men jeg syns det ser mørkt ut. Hun får til over helgen, blir hun ikke bedre i løpet av helgen tenker jeg vi lar henne slippe.


06.04.2022 Her har vi hatt noen tøffe dager. Mandag gikk håpet veldig opp, for da begynnte Nadija og ta Pupp igjen hos Mamman. Vekta ble stabil og gikk forsiktig opp natt til Tirsdag. Tirsdag 05.04 på morgenen var hun super sprek, maste etter mat og lekte med fingrene våre.

Kl 11.00 sto jeg opp, så bare at hun lå og sov. Kl ble 12, å jeg tenkte at nå måtte jeg bare lage maten klar, for nå måtte hun våkne snart, 12.15 bestemte jeg meg for å vekke henne. Hun var så og si helt vekk, da var jeg helt sikker på at nå dør hun. Men som akutthjelp satte jeg 10 ml vannløsning under nakke skinnet hennes. Hun så mer død ut enn levende. Har lagt ut bilder, det var helt forferdelig, jeg gråt, maserte henne, prøvde med dråper vann/druesukker i munnen hennes. 

Kl 14.00 ble det litt bevegelser i henne igjen, men jeg trodde dette var bare siste 

krampe trekninger. Men sakte men sikker ble hun mer og mer klar. Trolig har mamman ligget på henne. ( Uten at jeg vet sikkert. ) Hun kviknet helt til i løpet av ganske kort tid etter dette, valgte alikevell og sett litt mer veske, siden jeg så hun var dehydrert. 

Men i dag 06.04.22 må jeg jo Juble forsiktig, tør jo ikke ta noe for gitt enda. Natta har gått fint meg ganske hyppig mating. Til nå i dag har det også vært hyppig mating og mye pupp ligging. Hun leker litt og maser mye, noe som bare gleder. Men etter siste dagen tør jeg knapt håpe, men det ser så MYE bedre ut nå. Men hun har mistet all pelsen, når alt har lagt seg og jeg vet hvordan det går meg henne, blir jeg å skrive en ganske kraftig klage til Royal Canin, der bør avsolutt så advarsel om alergisk reaksjon. ( Jemlings mistet jo også mye av pelse, etter at han fikk litt morsmelk ertstatning fra RC). Det ligger også en video under albumet hennes fra i går ettermiddag.


Oppdatering kommer etter hvert.


07.04.22 Nå har lille naken snupp tippet 300g, å jeg er bare så glad. Men jeg tar enda ingen ting for gitt, i natt spiste hun hver andre 2, så jeg kjenner det på kroppen. Men herre min hvor god hun er.


17.04.22 Nå går det fint med Nadija og i Påsken har hun vært med på hytta, vekta går fint opp. Så nå er det bare pelsen som vi håper begynner å komme snart. Har lagt ut noen nye videoer av henne i albumet.


26.04.22 Herlige gode Nadija, det går fint med henne, hun spiser godt, går på do og alt er i orden tror jeg, blir spennende når vi skal på sjekk hos veterinær, når hun er 9 - 10 uker. Hun er enda liten, men så har un hatt en veldig tøff stårt på livet. 

Hu ligger sammen med meg hver natt, og som regle på brystet mitt om dagen. Hun har sånn smått begynnt å få pelsen tilbake, noe jeg er så glad for. Det er så godt når det hjelper og kjempe for disse herlige små. Nå er det i tilegg bare ca 2 uker til vi får vårt OO kull, det blir spennende.


30.04.22 Nadija har nå fyldt 7 uker, å det går så fint med henne. Hun spiser godt å koser masse. Har til nå vært et uhell på gulvet, men det er pga at hun var gått ned til spisestuen, å hun klarer ikke gå opp trappa igjen. Så nå har hun en do oppfor trappa og en nedfor.


Om du ønsker å lese mer om Nadija, så gå inn på Mine katter og til Nadija. Det blir der jeg blir å¨skrive videre om henne.


Endret Nadija bel i dag 17.06.22 solgt til Jorunn Strand i Bodø, å her kommer hun til å få det aldeles fantastisk.

05.07.22 Nadija er jo egentlig flyttet til Jorunn, men de er på ferie så vi er heldig å får passe henne. Hun er en bestemt frøken mot de andre allerede, så jeg gjorde nok rett i å selge henne, selv om hun hadde vært et kjært tilskudd i oppdrettet.

Nadija <3
Nadija <3
Bilde fikk jeg i Julekalenderes på FB fra Jorunn Strand
God Påske fra eier Jorunn.
God Påske fra eier Jorunn.
06.04.2023
Nadija og Jorunn sin datter.
Nadija og Jorunn sin datter.
Nadija 12.01.2023
Nadija 12.01.2023
Et herlig bilde av Silje og Nadija
Et herlig bilde av Silje og Nadija
Fikk tillatelse til å legge ut bilde fra Mor til Silje, fotograf og eier av Nadija
Nadija 11.07.22
Nadija 11.07.22
Nadija slapper av på Fanget, nå er hun blitt  7 uker. 30.04.22
Nadija slapper av på Fanget, nå er hun blitt 7 uker. 30.04.22
Nadija er nå 6 uker. 24.04.22
Nadija er nå 6 uker. 24.04.22
Nadija 2uker og 1 dag. 27.03.21
Nadija 2uker og 1 dag. 27.03.21
Nadija 17.03.2022
Nadija 17.03.2022
Mor og baby koser seg i bobilen.
Mor og baby koser seg i bobilen.
Mamma Ezzie
Mamma Ezzie
Pappa Inferno
Pappa Inferno
Her er lille jenta kommet til verden.
Her er lille jenta kommet til verden.
Nadija 17.03.2022
Nadija 17.03.2022
Nadija 2uker og 1 dag. 27.03.21
Nadija 2uker og 1 dag. 27.03.21
Nadija 2 April i henden mine
Nadija 2 April i henden mine
Nadija koser i fanget på sofan, 2 april
Nadija koser i fanget på sofan, 2 april
Her er etter at jeg vekket Nadija 5 april kl 12.15
Her er etter at jeg vekket Nadija 5 april kl 12.15
Nadija ikke kontaktbar ca kl 12.15 5 april
Nadija ikke kontaktbar ca kl 12.15 5 april
Her er Nadija sammen med Natalie 5 april
Her er Nadija sammen med Natalie 5 april
Her hadde Nadija begynnt å bevege seg så vidt igjen. Ca kl 14.00
6 April, Nadija liger og sover sammen med meg i senga.
6 April, Nadija liger og sover sammen med meg i senga.
Nadija sover/koser sammen med meg og min datter Natalie 6 april kl 10.
Nadija sover/koser sammen med meg og min datter Natalie 6 april kl 10.
Nadija 11.04.22
Nadija 11.04.22
Nadija koser seg på brystet mitt
Nadija koser seg på brystet mitt
Nadija og meg
Nadija og meg
Nadija sover i morgenkåpen min 17.04.22
Nadija sover i morgenkåpen min 17.04.22
Nadija og en som skal ha katt fra OO kullet
Nadija og en som skal ha katt fra OO kullet
Siste bilde av Inferno
Siste bilde av Inferno
Pappan til Nadija døde bare 15 mnd gammel, trolig påkjørt.
Nadija 06.05.22
Nadija 06.05.22
Nadija 06.05.22
Nadija 06.05.22
Nadija 06.05.22
Nadija 06.05.22
Nadija 11.07.22
Nadija 11.07.22
Nadija 11.07.22
Nadija 11.07.22
Nadija 11.07.22
Nadija 11.07.22
DSC_4374
DSC_4374
7 august2022
7 august2022
Bilde fikk jeg fra hennes eier
Nadija 10.09.22 etter at hun ble sterilisert i går.
Nadija 10.09.22 etter at hun ble sterilisert i går.
Foto og Eier Jorunn Strand. Den Bodyen syns hun lite om, men hun var litt for inntressert i såret til å ta den av.
Nadija 11.11.2022
Nadija 11.11.2022
Nadija 12.01.2023
Nadija 12.01.2023
Nadija 12.01.2023
Nadija 12.01.2023
Nadija 12.01.2023
Nadija 12.01.2023
Nadija på 1 års dagen
Nadija på 1 års dagen
Nadija sammen med Sofie, hjemme hos Jorunn
Nadija sammen med Sofie, hjemme hos Jorunn
Nadia og Sofie, som hun bor sammen med
Nadia og Sofie, som hun bor sammen med
Bilde fikk jeg i Julekalenderes på FB fra Jorunn Strand
Nadija
Nadija
Bilde fikk jeg i Julekalenderes på FB fra Jorunn Strand

Dato


Dato


13.03.22

101g

25.03.22

283g

14.03.22

110g

25,03,22

292g

15.03.22

139g

29,03,22

288g

16.03.22

166g

04.04.22

264g

17.03.22

184g

09.04.22

363g

18.03.22

200g

26.04.22

556g

20.03.22

229g

30.04.22

618g

22.03.22

261g

05.05.22

769g

24.03.22

277gVEKT SKJEMA