Jenter hos forvert

NO* SugarDolls Lagertha 

RAG a 03(High mitted)

Født/Born: 20.10.2019

Dna testet: HCM, PKD, rdAc PRA n/n, Blodgruppe A/a, SMA n/n og GSD IV n/n 

Oppdretter Kate Svaneberg


Pedigree

Denne herlige tøtta kommer hjem til oss i løpet av Fabruar, da skal jeg fly nedover og hente henne, skal bytte henne mot vår snuppa Felisity. Blir spennende å få henne hjem.


Flybillett er bestilt og Lagertha kommer hjem til oss på kvelden 12 februar. Oppdretter er Oppdretter: Kate Svanberg KODAL


21.02.2020 Lagerta er en pus som har spist mye menneske mat i sin oppvekst, så vi sliter litt med å få henne til å spise kattemat. Så den første tiden gikk hun ned i vakt. Men nå har vi laget til mat, gnudd i pannekake, å det spiser hun, så nå er vekta sakte begynnt å gå oppover. Men hun sliter også litt med magen, så hun får også Zoolack nå, samt ormekur etter samtale med veterinær. Men hun er en herlig frøken med en fantastisk personlighet. 

Da hun kom hjem, gikk hun rett inn til hundene og la seg sammen med dem. Å leker og koser med di andre katten. Så får vi henne bare helt over på kattemat, blir dette helt supert.


10.03.2021 Langertha har hatt løpetid nå i 5 uker. Men er overhode ikke inntressert i Tamino. Mulig vi må ut på lånemarked etterhvert.


06.03.2022 Langertha har nå parret med Inferno, så nå får vi krysse fingrene og håpe det blir kattunger.


16.03.22 Nå er det veldig mye som tyder på at Langertha omsider har tatt seg og er drektig, rosa pupper er godt tydelig nå.


18.09.22 Joda det ble kattunger på Langertha, 4 stk. Men etter kullet ble hun veldig Bitchete mot de andre jenten, så plan er å få et til kull på henne ganske raskt, så kastrere henne. Ønsker da å beholde en gutt etter henne og Kosta Boda.


16.12.2022 Det er nå bestemt at Langerta skal flutte til Kaja med familie, å de skal ha henne på for. Hun skal ha et kull unger i denne avtalen. Å etter at ungene er avvente blir hun omregistrert og de blir eiere av henne.


04.03.2023 Nå har forvert fått beskjed om å slutte med P piller i slutten av Mai, så håper vi på løpetid i Juni. Da blir det kattunger i August.


18.04.2023 I dag har vi hentet Langertha, å hun er nå satt sammen med Eugene, så får vi se da om 4 - 5 uker om de har fått til noe. Blir spennende uker. Håper virkelig hun blir drektig. Dette blir i så fall hennes andre og siste kull.


20.07.23 Endelig, etter en del forsøk, ser det ut som Langertha endelig er blitt drektig. Å vi fprventer kattunger rundt 24 August. Detyte blir spennede, her skal vi selv beholde en gutt derom det blir gutter i kullet.


26.09.2023 Når har jeg og forvert Kaja blitt enige om at Langertha skal få mulighet til å bli mamma en 3 gang. Dette vil jo ikke blir før til høsten 2024. Men hun er en så fantastisk Mamma og har så lette fødsler, samt har gitt utrolig flotte Ragdoller, så derfor har vi nå bestemt at hun skal få et siste kull til i løpet av 2024


17.11.2023 Da er Langertha reist tilbake til forvert, sammen med sin datter Trulte. Blir gøy å høre hvordan ungene reagerte når de kom hjem med kattene.


11.01.2024 På høsten 2024 håper vi å få parret  Langertha med Kosta Boda, dette blir hennes site kull og etter dette skal hun kastreres. Her blir jeg å beholde en gutt.Kull nr og F.Data

Far

Antall og farge

(N) Nordlæningen's Inferno av Tamino RAG n 03

2 jenter RAG n03 og 2 guttRAG n03 og RAG a03

NO*TrønderDolls Eugene

2 Gutter og 2 Jenter Alle RAG a04
Kaja sin tekst til Julekalenderen.

Vi er så heldige å få være forvært til de søteste pusekatteneFørste som kom til oss var Inferno. Inferno ble født i mars 2021, og gikk dessverre bort så alt for tidlig. Når Inferno kom til oss hadde vi en Main Coon med navn Ulrik. Inferno og Ulrikble veldig gode kompiser, og Inferno syntes det var forferdelig urettferdig at Ulrik fikk lov til å utforske livet utenfor huset og ikke han. Når Ulrik var ute sprang Inferno fra vindu til vindu for å prøve å komme seg ut til kompisen sin. Når Inferno hadde bidratt med kull ble han kastrert og vi begynte å slippe han litt ut. Inferno var en uredd, kosen og tålmodig katt. Alle i familien var så glad i han og hjemme hos oss gikk han under navnet Bernard. Når svigermor kom på besøk satt han pent ved matskålen i tilfelle hun hadde med seg fisk til han. En sommerdag i fjor sommer fant vi Inferno ved trappen vår, konklusjonen til veterinæren er at han trolig var blitt påkjørtBåde vi voksne og barna i familien savner han stort.


Huset føltes helt tomt og rart ut uten en katt, og når jeg så at Hilde var ute etter en forvært til Langertha var jeg snar å sende en melding. Langertha er fire år, født i oktober 2019, og kom til oss for et år siden. Den gleden i barna sine øyner når de traff LangerthaHjemme hos oss går hun som Pusi eller Bertha. Hun er helt utrolig etter vår mening. Hun er alltid der vi er, om det betyr å ligge utenfor dusjen å vente på den som dusjer eller ligge på kjøkkenstolen mens det drikkes kaffe. Når vi kommer hjem kommer hun tuslende imot oss og slenger seg på rygg for litt kos. I august fikk hun et kull på fire, to gutter og to jenter. En fantastisk mamma er hun også.


Siste som kom til oss er Trulte. Trulte er en av jentene i Langertha sitt kull. Trulte er en liten pus som gir oss mye glede og humor. Hun er høyt og lavt, og man kan nesten se at hun grubler på neste sprell når hun sitter i ro. Magen hennes eier ikke magemål og Trulte har med jevne mellomrom helt hungersnød og krise på høyt nivå. Hun syns lite om at ikke resten av familien er enig i matkrisen hennes og er høyst uenig i at tørrfôr er mat. Trulte prøver fortsatt å få litt melk fra Langertha, men Langertha er ferdig med den servicen. Dermot får hun motvillig service i form av helkroppsvask. Så langt går Trulte og Langertha godt overens. Når Langertha blir lei legger hun seg øverst i klatrestativet og nekter Trulte adgang. Trulte tar etter sin mor og kommer løpende imot oss om vi har vært ute en tur. Kattunge i hus er gøy for alle i familien, og det er alltid noen som har tid til å gi Trulte oppmerksomhet. Om hun ikke får den oppmerksomheten hun ønsker så piler hun videre til neste


( Under her video og bilde fra Kaja)


(N) Nordlæningen's

Rachel Rosè Matrix datter

RAG f03

Født 28.10.2022 kl 09.56

Meg som lita

Her er meg som lita, jeg hadde en litt tøff start, for Mamman min ble syk og fikk antibiotika (Ikke at jeg vet hva det er) men jeg fikk hvertfall veldig vondt i magen etter at mamma fikk dette. Men nå er jeg bedre. Men jeg er enda velig lite. Jer er 12 uker og kun 950g

13.02.23 Det går fint fremover med deg, å det er en god stunde siden jeg tippet 1 kg. Og i dag er jeg faktisk blitt 1234g Så jeg er jo ikke akkurat veldig stor enda. Men matmor sier jeg er akurat passe sånn som jeg er.

Over her ser dere Mamman og Pappan min. Mamma bor her sammen med meg og min gale Matmor. Pappa bor hos ei dame som heter Marie, og som Mamma sier er veldig snill. Så der tror jeg Pappan min har det fint.

Pappan min er noe de kaller Brun Mitte, og Mamman min er ei blå skillpadde, ja forstå det den som vil.

Men om dere trykker på ordet som kommer nå PEDIGREE kommer dere til stamtavlen min.

Om meg


09.01.2023 Jeg var nr 4 av i alt 5 stk i kullet jeg kommer fra, som Matmor kaller for RR kullet. Vi var 2 jenter og 3 rabagaster av noen brødre, aldri fred å få. Vi som er bare snille og stille og aldri gjør noe, selv om Matmor ikke syns noe om da jeg var høyt oppe i det rare tret hun hadde i stua med masse kuler jeg kunne leke med.. Dumma matmor hun skjønner ingen ting.

I allefall Matmor sier jeg må DNA testes m.m før jeg kan få babyer selv, HALLOOOO jeg er jo bare en baby jo. Åsså tenker hun på babyer, ja det må ha klikka helt for henne. Men uannsett om jeg får en fin DNA test eller hva det nå heter, så er det ikke sikkert hun vil jeg skal få babyer, siden jeg var ganske syk i magen som lita.

17.02.23 Nå er DNA testen kommet, å Rachel sin blodtype er A. Å hun har ingen kjente arvlige sykdommer. HCM nn og PKD nn, pd-PRA nn.


18.02.23 Denne herlige jenta skal vokse opp og bo hos min datter Chanett. Å her vil hum også etterhvert får noen kulle med kattunger om alt går etter plan.


14.04.2023 Det går så fint med Rachel, hun vokser og blir bare finere og finere. Magen er ok. Bløt når hun får bløtfor. Ellers fin.

Rachel har vært på sin andre utstilling. Å i går 19.08.2023 ble hun EX1 og NOM hun fikk en stemme i Panel.

I dag ble hun også EX 1 og NOM, Panel har enda ikke vært.


Min datter Chanett (også forvert) Og Rachel.
Min datter Chanett (også forvert) Og Rachel.
Rachel ute på tur sammen med min Datter, som også er forvert.
Rachel ute på tur sammen med min Datter, som også er forvert.
Min datter Chanett (også forvert) Og Rachel.
Min datter Chanett (også forvert) Og Rachel.
Her er hun på Påsketur i campingvogna til Arvids Mamma.
Arvid og Rachel
Arvid og Rachel
Min datter Chanett (også forvert), ei venninne og Rachel.
Min datter Chanett (også forvert), ei venninne og Rachel.
Min datter Chanett (også forvert) Og Rachel.
Min datter Chanett (også forvert) Og Rachel.
Min datter Chanett (også forvert) Og Rachel.
Min datter Chanett (også forvert) Og Rachel.
Her er hun på Påsketur i campingvogna til Arvids Mamma.
Rachel April 2023
Rachel April 2023
Rachel ute på tur sammen med min Datter, som også er forvert.
Rachel ute på tur sammen med min Datter, som også er forvert.
Rachel ute på tur sammen med min Datter, som også er forvert.
Rachel ute på tur sammen med min Datter, som også er forvert.
Rachel ute på tur sammen med min Datter, som også er forvert.
Rachel ute på tur sammen med min Datter, som også er forvert.
Posering
Posering
Rachel lærer trix
Rachel lærer trix
Rachel har fått på seg Julepynten
Rachel har fått på seg Julepynten

Kull

Far:

Antall og farge

Utstilling Sted

Dommer

Resultat

Hålogalandskatten 10.06.2023

Magdalena Kudra

EX1 - NOM

Hålogalandskatten 11.06.2023

Karl Preiss

EX1 - NOM

Polarkatten 19.08.23

Aina Hauge

EX1 - NOM

Polarkatten 20.08.23

Marta Ziemianska

EX1 - NOM

Pappan og Mamman min

NO*TrøbderDolls Eugene og

NO*SugarDolls Langertha
(N) Nordlæningen's

Trulte av Eugene


Født 21.08.2023

RAG a04

Her er meg Trulte.


Jeg skal etterhvert bare bo sammen med Mamman, min hos forvert Kaja. Matmor Hilde er veldig spent på min utvikling. Da jeg var pittelita, var jeg en av de største, men i dag 02.11.2023

Har alle de andre vokst forbi meg. Men jeg har jo en Mamma og en Pappa som er ganske store, så Matmor Hilde har troa på at også jeg blir stor og fin etter hvert.


17.11.2023 I dag flyttet Trulte til Forvert sammen med Mamman sin. Der vet jeg at de begge får det veldig fint. Gleder meg til å se hennes utvikling fremover. Trilte ble også DNA testet i dag. Regener med svaret kommer om litt over 1 uke.


12.03.24 I dag lærte  X Matmor noe nytt, etter å ha dummet seg ut på FB. Nemlig å lese DNA test svar for farge hehehehe. Ho derre Xmatmor altså. Ho trodde det sto på den derre testen at æ var Brun, æ brun lissom. Æ e da jammen blå, å ikke kan æ vær nokka anna heller, for både Mamman og Pappan min er blå.

Kull

Far:

Antall og farge

Utstilling Sted

Dommer

Resultat

Trulte 12.03.2024
Trulte 12.03.2024
Trulte ca 6 mnd
Trulte ca 6 mnd
 Trulte, fungerer som bordpynt 🥰 Fra Kaja Martine Mathisen Arntsen
Trulte, fungerer som bordpynt 🥰 Fra Kaja Martine Mathisen Arntsen
Dette blide ble lagt under Julekalenderen 2023 på FB, sammen med flere av Mor og den forste de fikk fra Oss Inferno. Valgte det til Julekalenderen, siden han ikke er blandet oss lenger
Trulte 28.10.23
Trulte 28.10.23
Trulte 28.10.23
Trulte 28.10.23
Trulte 28.10.23
Trulte 28.10.23
Trulte KajaEt bilde av Trulte som Kaja sendte oss.
Trulte KajaEt bilde av Trulte som Kaja sendte oss.
Trulte ♥️ Fra Kaja Martine Mathisen Arntsen
Trulte ♥️ Fra Kaja Martine Mathisen Arntsen
Trulte ca 6 mnd
Trulte ca 6 mnd
Trulte ca 6 mnd
Trulte ca 6 mnd

En liten Videosnutt fra Kaja, var lagt inn på Julekalenderen på FB

(N) Nordlæningen's

Rihanna Rock Star Matrix datter

RAG a 04

Født 28.10.2022 kl 09.19

Meg som lita

Her er meg som lita, jeg hadde en litt tøff start, for Mamman min ble syk og fikk antibiotika (Ikke at jeg vet hva det er) men jeg fikk hvertfall veldig vondt i magen etter at mamma fikk dette. Men nå er jeg bedre. Matmor sier hun kansje skal sette meg til forvert, hva i all verden vil det si? Jeg skal jo være her bestandig. Skal jeg ikke?

10.02.23 I dag flytter jeg til Stian og Tina, her får jeg også en leke venninne hun heter Petunia. Matmor sier jeg får det veldig fint her. Jeg er blitt stor jente og veide 1739g da jeg dro.

Pappa Matrix og Mamma Rinwell

Over her ser dere Mamman og Pappan min. Mamma bor her sammen med meg og min gale Matmor. Pappa bor hos ei dame som heter Marie, og som Mamma sier er veldig snill. Så der tror jeg Pappan min har det fint.

Pappan min er noe de kaller Brun Mitte, og Mamman min er ei blå skillpadde, ja forstå det den som vil.

Men om dere trykker på ordet som kommer nå PEDIGREE kommer dere til stamtavlen min.

Jeg vokser og blir større

Rihana flyttet først til Stian og Tina, og skulle være der i for. Men di syns det ble for mye med to katter. Så jeg fikk henne hjem. Og etter en tid ble det bestemt at hun skulle flytte i forhjem til Arvid, Pappan til Chanett sitt barn. Dette håper jeg blir bra både for Rihana og Arvid.

Om meg


09.01.2023 Jeg var nr 3 av i alt 5 stk i kullet jeg kommer fra, som Matmor kaller for RR kullet. Vi var 2 jenter og 3 rabagaster av noen brødre, aldri å få fred. Vi som er bare snille og stille og aldrig gjør noe, selv om Matmor ikke syns noe om da jeg var høyt oppe i det rare tret hun hadde i stua med masse kuler jeg kunne leke med.. Dumma matmor hun skjønner ingen ting.

I allefall Matmor sier jeg må DNA testes m.m før jeg kan få babyer selv, HALLOOOO jeg er jo bare en baby jo. Åsså tenker hun på babyer, ja det må ha klikka helt for henne. Åsså skal hun ha meg med på noe hun kaller utstilling. Hmmmm hun må jo syns jeg er litt fin da...

Sånn DNA greier kommer vist nok etterhvert, skal vente til etter utstillinga, så jeg ikke er hør løs på halsen, forstår ikke helt hvorfor jeg skal bli det. Men den tid, den noe. Håper bare det ikke er vondt. Matmor sier at de tull bilden under her, blir byttet ut med meg etterhvert. ( Nå har Matmor begynnt å legge inn bilder av meg.


I dag 10 februar flytter jeg hjem til Stian og Tine, de skal være forverter for meg. Vet ikke helt hva det vil si jeg da. Men det bestyr vist at jeg skal få babyer selv en gang. Høres jo rart ut, for jeg er jo bare en baby.

17.02.23 DNA test er kommet, å Rihanna har blodtype Ab, det vil si hun er bærer av blodtype b. Det betyr kun at for min del bør jeg parre henne med en hankatt som ikke er bærer. Men det har kun noen betydning i forbindelse med avl. Eller når det gjelder sykdom er alt ok, NN på PKD , pd-PRA og HCM.


20.08.2023 Rihanna har vært på sin første utstilling, å det var hos Polarkatten på Mo i Taba, her ble hun EX 1 begge dagene

22.08.23 Rihanna er flyttet hjem til  oss igjen. Forverts ektefelle syns det ble for mye annsvar med 2 katter, å det er nå egentlig helt greit. Ei vakker god snuppe som kom hjem.


15.12.23 I dag ble det bestemt at Rihanna skal flytte til Arvid, å han skal ha henne på foravtale. Håper dette blir bra, og at Arvid tar godt rede på henne. Å at de to får det fint sammen. Her ble hun bare rett og slett jaget for mye av Mamman sin. 


04.03.24 Det går bare fint med Rihanna etter at hun flyttet til Arvid, hun er vist blitt en spille hjelper :) Arvid er en sånn spille nærd som min sånn, å da sitter Rihanna og ser på.

Rihanna 28.10.23
Rihanna 28.10.23
Forvert Stian og Rihanna ( Melis) Bilde fikk jeg fra Tina
Forvert Stian og Rihanna ( Melis) Bilde fikk jeg fra Tina
27.03.2023
Rihanna( Melis) og Sønnen til Tina.
Rihanna( Melis) og Sønnen til Tina.
Rihanna på ryggen til Tina sin sønn.
Rihanna på ryggen til Tina sin sønn.
Foto Tina 27.03.23
Rihanna 27.03.2023
Rihanna 27.03.2023
Foto Tina
Rihanna 28.10.23
Rihanna 28.10.23
Rihanna 28.10.23
Rihanna 28.10.23
Rihanna 28.10.23
Rihanna 28.10.23
Rihanna 28.10.23
Rihanna 28.10.23
Rihanna 28.10.23
Rihanna 28.10.23
Rihanna 28.10.23
Rihanna 28.10.23

Kull

Far:

Antall og farge

Planlagt høst 2024

Fjelltoppen's Kosta Boda

Utstilling Sted

Dommer

Resultat

Polarkatten 19.08.23

Marta Ziemianska

EX 1

Polarkatten 20.08.23

Ireneusz Pruchniak

EX 1

Rihanna hjemme hos Chanett og Arvid
Rihanna hjemme hos Chanett og Arvid

(N) Nordlæningen's

Ulyssa av Yuito

RAG n

Født 28.12.23 Kl 15.52

Ulyssa er ei herlig Colorpoint jente. Hun har en middels øyenfarge, så etter min mening kunne vært bedre. Men hun har ellers flott hode, fin øreplassering, fint profil Så jeg håper på å etterhvert finne en hankatt med god øyenfarge. 

Ulyssa skal bo hos Forvert Simon og hans samboer Ingerlise, her blir hun nok behandlet som en prinsesse. 

Å jeg håper og tror hun får det fint der. Simone er bror til Arvis ( som også har katt på for fra meg. Å Simons Mamma har hatt katt på for fra meg. Så dette blir nok helt sikkert bra.

Ulyssa flytter til Simon 4 April 2024

Bilde av Ulyssa tatt, 28.02.24
Bilde av Ulyssa tatt, 28.02.24
Bilde av Ulyssa tatt, 28.02.24
Bilde av Ulyssa tatt, 28.02.24

Kull

Far:

Antall og farge

Utstilling Sted

Dommer

Resultat

Hålka Juni 2024

Hålka Juni 2024